Kortárstánc

A stílus ismertetése

A kortárstánc elnevezés egy összetett és átfogó technikát jelöl, amely épít a 20. században kialakult különböző technika és stílus rendszerekre, úgymint Graham–, Limón– és Cunningham–technika. Ezen kívül beépíti mozgásanyagába és szemléletébe a „Release” (ellazulás) technika, az improvizáció és kontakt improvizáció elveit, gondolatait, szempontrendszereit és gyakorlatait. Alapgondolata a test természetes irányvonalainak használata, a gazdaságos energiahasználat, a széles és választékos mozgásrepertoár és a test mozgáslehetőségeinek kiaknázása. Sajátossága, hogy dinamikusan változik és képviseli az adott kor táncnyelvezetének irányvonalait, kapcsolatban van a kortárs művészet egyéb területeivel és fejlődésében teret ad egyéni gondolatoknak, irányoknak.

A táncosok felfedezhetik a test természetes és sajátos mozgás lehetőségeit, és ezeken keresztül testismeretre és testtudatra tehetnek szert. Tágítja a fizikai mozgásos képességek határait, ösztönzi az önálló gondolkodást és munkavégzést, elősegíti a kreativitás fejlődését, kialakítja és fejleszti a tánc és az egészséges életmód kapcsolatán alapuló életvitelt. A kortárstánc művelői megélik a társművészetekkel kapcsolatos kreatív alkotó folyamatot, és megtalálják a tánckifejezés egyéni útjait.

A stílust ismertető videó


Oktató

Miletics Lola

A tánc óvodás korom óta az életem része, gyerekbalettel kezdtem, ami sok évig része volt az életemnek. Általános iskolás koromban eldöntöttem, hogy megvalósítom az álmom és a tánccal fogok foglalkozni. Számomra a tánc az önkifejezés legszebb formáját jelenti. 11 éves koromtól kezdve szinte minden műfajt kipróbáltam, mire megtaláltam a számomra legideálisabbat: a klasszikus balett és a kortárstánc ötvözetét. Középiskolásként felvételt nyertem a Dózsa György Táncművészeti Szakgimnáziumba, ahol kortárstánc szakirányon bővíthettem a tudásomat.

2023-ban Európa-bajnokságon első helyezést értem el junior kortárstánc kategóriában Prágában. Szeretek tanítani, fontosnak tartom, hogy átadjuk/megosszuk a tudásunkat, imádok gyerekekkel foglalkozni, és koreográfiákat készíteni.

Szeretettel várlak titeket egy nyitott, személyre szabott órával, ahol a fejlődés mellett jól érezzük magunkat!

Jelentkezés, időpontfoglalás

Ajánlott kor: fiatalok és felnőttek (12+ év)

Szint: vegyes (kis előképzettség ajánlott, de nem feltétel)

Beiratkozás félévente (szeptemberben és januárban), a meghirdetett időpontokban lehetséges. Elegendő számú jelentkező esetén félévente új csoportok indulhatnak. 

Meglévő csoportjainkba becsatlakozási lehetőség a tanév során folyamatosan van a szabad férőhelyekre. 

Órára érkezés előtt minden esetben IDŐPONTFOGLALÁS szükséges. Időpontfoglaló rendszerünk itt érhető el: 

IDŐPONTFOGLALÁS

ÓRÁK IDŐPONTJA:

  • kortárstánc 
              HÉTFŐ, SZERDA, SZOMBAT 17:30 - 19:00

  • verenyfelkészítés (kortárstánc)
              SZERDA, SZOMBAT 19:00 - 20:00


ÓRAJEGYEK, BÉRLETEK

Erre az óratípusra minden meghirdetett bérlet és órajegy felhasználható.

BÉRLET ÉS ÓRAJEGY

Galéria

Az itt látható képek fellépéseinken, előadásainkon készültek.  Az oldalon található minden kép a T3Stúdió (Camirys TMSE) tulajdona, melyekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény alapján jogvédelem alatt állnak.

Kosár

A kosár üres.